Időpontkérés
 
Ha szeretnél bejelentkezni, töltsd ki
ezt az űrlapot.
Hamarosan keresni fogunk telefonon
időpont egyeztetéssel kapcsolatban.
  
Feliratkozom hírlevélre
GYAKORI INTIMSZÉPSÉG KÉRDÉSEK


1. Hány kezelésre lesz szükségem?

 

A szükséges kezelések száma egyénenként változhat, hiszen a probléma súlyosságától, életkortól, a kötőszövet állapotától, korábbi traumáktól is függhet. Számos tényező befolyásolja, hogy hány Petite Lady kezeléssel szüntethetők meg a kellemetlen panaszok, tapasztalatok szerint 2-5 kezelés szükséges a gyógyuláshoz. A szakorvosi vizsgálat során az orvos már hozzávetőleg meg tudja becsülni, milyen "gyorsan" várható eredmény, de a kezelések számát mindig a páciens igényeivel összhangban határozzuk meg.

Egy enyhe, ill. középsúlyos inkontinencia vagy hüvelytágulat esetén általában 3 intimlézeres kezelés elegendő. A külső intim területek megfiatalítása szintén általában 3 kezeléssel javasolt és hatékony. A szükséges kezelések száma mindig a probléma típusától és az egyéni adottságoktól függ.

Fontos figyelembe venni, hogy a Petite LadyTM kezelést a szakorvos mindig azokkal a maximális paraméterekkel végzi, ami a páciens számára a lézersugár még biztosan nem okoz sérülést. A kezelés erősségét az első alkalom után a kezelőorvos rendszerint emeli, hiszen a nyálkahártya és a kötőszövet erősödésével az intim terület egyre többet "tűr". Fokozatossággal és a Petite LadyTM egyedi, ún. duál technológiájával biztosítható, hogy a lézersugár ne okozzon égést a hüvelyben, hanem a lehető leggyengédebben erősítse meg a kötőszövetet. 

A hatékonyságot és a biztonságot fokozó duál technológiának köszönhetően a lézersugár két szakaszban, elsőként rövid, azt követően pedig hosszú impulzusokkal jut a célterületre. A rövid impulzussal az a cél, hogy előkészítsük a szövetet, mintegy "ablakot nyissunk" a hosszú impulzusnak. A kezelés lényege a hosszú impulzus, hiszen ez hatol megfelelő mélységbe a szövetben, oda, ahol a rugalmasságért felelős kollagénállomány található. Így a lézeres kezelés erőssége csökkenthető (ezáltal kisebb trauma éri a szövetet), de a kezelés hatékonysága magasabb fokú lesz.

2. Fájdalmasak-e a kezelések?
Az intimszépség kezelések nem fájdalmasak. A kezelés során a páciensek minimális hőérzetről számolnak be, és ezt a melegségérzést is inkább csak a hüvelybemenetnél szokták érezni az ott sűrűbben elhelyezkedő érzőidegek miatt. A vulvodynia esetében kicsit más a helyzet, hiszen ilyenkor a már eleve érzékenyebb szeméremtestet kezelik. A kezelt területre ilyenkor rendszerint érzéstelenítő krémet visznek fel, így nincs fájdalom.

3. Mennyi ideig tart egy kezelés?
Egy kezelés - érkezéstől távozásig - hozzávetőleg 30 percet vesz igénybe. A kezelések előtti konzultációk átlagosan 45 percet szoktak igénybe venni.

4. Mennyi ideig nem lehet nemi életet élni?
A kezelést követő 48 óra eltelte után már lehet nemi életet élni.

5. Mire kell ügyelni a kezelés után?
Érdemes a kezelés utáni 1-2 napban kerülni a nemi életet, ülőfürdőt, uszodát, szaunát.

6. Van-e vérzés a kezelés után?
Nincs. Ritkán a kezelést követően 1-2 napig gyenge savós váladékozás fordulhat elő, ami azonban magától megszűnik.

7. Kezelések közt mennyi időt kell várni?
Két kezelés között optimális esetben 3-4 hét telik el.

8. Mennyi idő múlva esedékes a fenntartó kezelés?
A fenntartó kezeléseket - egyéni állapottól függően - egy-másfél évente válhat szükségessé elvégeztetni. Ez biztosítja azt a stimulációt, aminek köszönhetően a szövetállomány tartósan elegendő mennyiségű kollagént termel, így a kellemetlen tünetek hosszabb távon sem térnek vissza.

9. Hánytól hány éves korig alkalmazható a Petite LadyTM kezelés?
Kezelést gyakorlatilag a 18. életév betöltése utántól lehet végezni, ha a páciens állapota indokolja. Egy jelentősebb fogyás könnyen okozhat például zavaróan tág hüvelyt, amit az intimlézerrel nagyon hatékonyan lehet kezelni. Természetesen a páciensek többsége szülés után kezdi tapasztalni a kellemetlen intim tüneteket, amik aztán a menopauza idején annyira súlyossá is válhatnak, hogy már a normális életvitelt veszélyeztetik. A Petit LadyTM kezelések kb. 70 éves korig ajánlottak. Ebben a korban már jelentősen elvékonyodik a hüvelyfal, illetve hormonhiányos, vérzékeny a hüvelyhám, és anatómiai eltérések is lehetnek. Természetesen 70 éves kor fölött is kezelhető a páciens, de ekkor már az eredmények nem garantálhatók, hiszen a kollagénállomány megújulási képessége csökken.


10. Hólyagsérv esetén alkalmazható-e a kezelés?
A legtöbb esetben alkalmazható, de a kezelés alkalmazhatóságáról a döntést természetesen a szakorvos hivatott meghozni személyes konzultáció és szakorvosi vizsgálat alapján.

11. Mi az a stresszinkontinencia? Stresszinkontinenciám van?
A stresszinkontinencia nyomás hatására bekövetkező vizeletcsepegés. A kellemetlen jelenségnek tehát nem pszichés okai vannak (bár létezik ilyen jellegű inkontinencia is), hanem leggyakrabban a kismedencei szervek süllyedése, a hüvely megereszkedése okozza. Stresszinkontinencia leggyaktabban változókorban alakul ki, de a tünetek már egész fiatal korban, jellemzően szülés után is jelentkezhetnek. Az inkontinenciának 3 súlyossági fokát különböztetjük meg: enyhe, közepes és súlyos stádium. Önmagunkat besorolni valamelyik súlyossági kategóriába nem egyszerű, de nem is célszerű: a legjobb, ha ezt orvos állapítja meg. Az Intimszépség Központ szakorvosai a diagnózis felállításához illetve megerősítéséhez egy Európában egyedülálló amerikai berendezést, a VTI-t használják, aminek segítségével a páciens is szó szerint képet kaphat állapotáról.