Időpontkérés
 
Ha szeretnél bejelentkezni, töltsd ki
ezt az űrlapot.
Hamarosan keresni fogunk telefonon
időpont egyeztetéssel kapcsolatban.
  
Feliratkozom hírlevélre
VTI KÉPALKOTÓ HÜVELYSZONDA

VTI képalkotó hüvelyszonda készülék


A képalkotó hüvelyszonda (VTI) egy orvosi készülék, melynek célja a hüvely belsejéből beolvasni és feltérképezni a nyomásadatokat. A készülék lehetővé teszi a hüvely falára nehezedő nyomás megismerését a szonda hosszán, hogy feltérképezzük a hüvelyt és a medencefenék támasztórendszereit és felmérjük a medencefenék izom-összehúzódásait. A VTI szoftver mérési és jelentéskészítési eszközöket tartalmaz. A megszerzett adatok és a VTI szoftver által nyújtott elemzések lehetővé teszik a szakembernek a hüvely és a medencefenék állapotának minőségi értékelését.

A VTI szonda 96 nyomás (taktilis) érzékelővel, egy orientációs érzékelővel (gyorsulásmérő), hőmérsékletérzékelőkkel és mikro-melegítőkkel van felszerelve. A klinikai eljárás során a szondát arra használják, hogy a hüvelyfaltól terhelés hatására nyomásválaszt kapjanak. A VTI vizsgálati eljárása során a hüvely valamennyi részéről adatgyűjtésre kerül sor. A valós idejű adatokat a szonda érzékelőiről a csatlakoztatott elektronika olvassa le. A VTI szoftver valós időben mutatja a beolvasott adatokat. Az ennek eredményeképpen a hüvelyről létrejövő nyomástérképek (érzékelési képek) integrálják magukban az összes megszerzett nyomás- és helyzeti adatot minden nyomásérzékelővel kapcsolatban. A VTI felveszi a medencefenék izmainak dinamikus összehúzódásait. A szonda felülete, amely összehúzza a hüvely falait, normál testhőmérsékletre előmelegítésre kerülnek.
 

A VTI szoftver mérési és jelentéskészítési eszközöket tartalmaz. Képileg megjeleníti a hüvely anatómiáját beépítve a térbeli méreteket, a nyomásszinteket, a nyomás gradienst, melyek kapcsolódnak a szövet rugalmasságához és megállapítja a medencefenék izmainak erősségét.  VTI hüvelyszonda által generált nyomástérkép