Időpontkérés
 
Ha szeretnél bejelentkezni, töltsd ki
ezt az űrlapot.
Hamarosan keresni fogunk telefonon
időpont egyeztetéssel kapcsolatban.
  
Feliratkozom hírlevélre

A SZEMÉREMTEST FÁJDALMA, AMIT NEM GOMBA, ÉS NEM IS VÍRUS OKOZ: VULVODYNIA

A vulvodynia nem újkeletű betegség, de a konzervatív nőgyógyászat csak az elmúlt években kezdett kellő jelentőséget tulajdonítani ennek az elváltozásnak, ami az intim területek kellemetlen, fájdalmas, égő érzetét okozza. Bármely korosztályt érintheti: akár már tinédzser kortól kialakulhat, de legjellemzőbben a menopauzától keseríti meg sok nő életét.


HOGYAN ISMERHETED FEL A VULVODYNIÁT?


Ha az alábbi kérdések bármelyikére igen a válaszod, sajnos nem zárhatod ki, hogy a vulvodynia Téged is érint. 

- Tapasztalsz-e az intim területeken nem múló égő, szúró érzetet, fájdalmat? 
- Tapasztalsz-e viszketést a külső nemi szerv területén?
- Tapasztalsz-e fájdalmat, zavaró érzékenységet a szeméremtesten szexuális együttlét alkalmával?
- Tapasztaltál-e már a szeméremtest érzékenységét bizonyos tevékenységek, pl. testedzés, tamponfelhelyezés, séta, de akár egyszerű ülés alkalmával?
- Kezelte-e már panaszaidat szakorvosod gombás vagy herpeszvírusos fertőzésre, amelyek azonban a gyógyszeres terápia ellenére sem múltak el?
- Az intim fájdalom negatívan befolyásolja párkapcsolatod, és akadályoz a minőségi élet megélésében?

Fontos tudnod, hogy a kellemetlen tünetek ma már orvosolhatók. Mindenképp kérj segítséget, ne törődj bele a kellemetlen problémákba!MI OKOZZA?


A szeméremtesti fájdalom (vulvodynia) diagnózisa nehéz. A kiváltó okait az orvostudomány még ma sem ismeri teljes pontossággal, de azt már tudjuk, hogy az intim terület érzékenységét a szabadon végződő, bőrfelszínhez közeli, és normál esetben kötőszövettel jól „körülpárnázott” idegrostok közvetítik a központi idegrendszer felé.

Az egészséges szeméremtest, hüvelybemenet és hüvely körüli kötőszövet  kollagénállománya jelentős mennyiségű vizet köt meg. Az ép szövetek feszesek, rugalmasak, élettel telik. A korral viszont, ahogy a kollagénrostok mennyisége csökken, a szövet veszít rugalmasságából és elvékonyodik. A gondot pontosan ez okozza: az elvékonyodott szöveti állomány többé már nem képes kellő mértékben körülvenni és óvni a szabadon végződő érzőrostot, s ez az intim területek fájdalmát, égő érzetét, esetenként viszketését okozhatja. Ez a vulvodynia. Gyógyítására korábban jellemzően gyógyszeres terápiát vagy sebészeti beavatkozást javasolt az orvostudomány, de ma már szerencsére lézeres kezeléssel megszüntethető a probléma oka. 
HOGYAN KEZELHETÔ A BETEGSÉG?Lényeges szempont, hogy a vulvodynia klasszikus, tüneti kezelése előbb-utőbb biztosan a probléma visszatértéhez vezet. Amennyiben azonban sikerül a hüvelybemenet és a hüvely körüli kötőszövet rugalmasságát helyreállítani, a gondot okozó csupasz érzőrostok újra védett közegbe kerülnek, és a fájdalomérzet vagy érzékenység megszűnik.

A kötőszövet rugalmasságát a Petite LadyTM lézeres eljárással fokozzuk: a célterületre juttatott lézerfény stimulálja a kötőszövet mélyebb rétegeiben található kollagénállományt, erősítve az elasztikus rostokat. A kezelést egy speciális, frakcionált lézersugarat kibocsátó kezelőfejjel végezzük, az eljárás hatékonyságát pedig a gyártó Lutronic vállalat szabadalma: a duál mód garantálja. 

A duál módú kezelés lényege, hogy előbb a lézer rövid impulzusával apró „ablakokat” nyitunk a nyálkahártyán, majd a pontosan ugyanoda leadott hosszú impulzussal a szövet mélyebb rétegeiben található kollagénállományt stimuláljuk. Jelenleg ez az egyetlen olyan ismert módszer a lézeres orvoslásban, ami egyszerre tudja biztosítani a páciens nyálkahártyájának épségét valamint az energia mélyre juttatását, és ezáltal az intimlézeres terápia sikerét.


Az eljárás lényegét az alábbi animáció is szemlélteti:MIK A TAPASZTALATOK A VULVODYNIA LÉZERES KEZELÉSÉVEL KAPCSOLATBAN?


Mára büszkén elmondhatjuk, hogy a Petite LadyTM intimlézeres technológia új korszakot nyitott a nőgyógyászatban, és amióta a kezelés Magyarországon is elérhető, elégedett páciensek százai fordultak meg központunkban. Szakorvosaink tapasztalata az, hogy ezen páciensek jelentős hányadánál - a fő egészségügyi probléma, pl. inkontinencia sikeres kezelése mellett - a lézerterápia eredményesen megszüntette a vulvodynia okozta fájdalom és érzékenység tüneteket is.

Pácienseinket nőgyógyász szakorvosaink minden esetben egyéni terápiával gyógyítják. Ahogyan nincs két egyforma ember, ugyanúgy nincs két egyforma kezelés sem! A kezelés paramétereinek beállításában orvosainkat több mint egy éves tapasztaltuk segíti. Biztos lehetsz benne, hogy központunkban fájdalommentesen, de a számodra maximálisan tolerálható lézererősséggel gyógyítjuk meg intim problémáidat.A Petite LadyTM kezelésről szülésznőink és szakorvosaink készséggel nyújtanak bővebb tájékoztatást egy ingyenes konzultáció alkalmával. A személyes konzultációra a +36 1 231 6047-es telefonszámon, vagy az alábbi időpontkérő felületen tudsz bejelentkezni. Várunk szeretettel!